Online virágrendelés

kijárat a rohanó világból

Magyar Nemzet

Pokol-purgatórium-paradicsom virágnyelven

Revelatio címmel Kruchió László viráginstallációiból nyílt kiállítás a monori Nagyboldogasszony templom plébániáján. Dante Isteni színjátékának ihletésére született, a pokol-purgatórium-paradicsom hármasságát bemutató, különleges hangulatú kiállítás a plébánia belső udvarán és a kerengőben április 24-ig látogatható napközben.

– Van, akinek éppen ez az imádságos forma a leginkább megfelelő: ránézni valamire, ami Istenre utal, és azon keresztül jutni az imádság legmélyebb fokára – fogalmazott megnyitó beszédében Paszternák Tamás. A Váci Egyházmegye pasztorális helynöke, korábbi monori plébános kiemelte, nem csak praktikus dolgok vannak a világon, hanem olyanok is, amelyeknek a szépsége által valamit megtapasztalunk az isteniből.

Paszternák Tamás felolvasta a nagyhétfői evangéliumot, amelyben Mária, Lázár testvére illatos olajjal keni meg Jézus lábát. – Az Isten iránti szeretet csodálatos, pazarló, nagylelkű megnyilvánulása ez. Tudjuk, hogy Istent mértéktelenül lehet szeretni. Isten iránti szeretetből alkot az, aki Isten titkát szeretné megmutatni és ezért napokig dolgozik, odaadással. A kiállítás a lelkünket is akarja művelni, gyógyítani – fogalmazott, majd arra kérte a szám számmal megjelent érdeklődőket, hogy szemlélődve, elcsendesedve, imádságos módon járják szó szerint körbe a kiállítást.

teljes cikk