Online virágrendelés

kijárat a rohanó világból

Magyar kurír

A szépség megmutat valamit a túlvilágból

Kruchió László virágkompozícióiból nyílt kiállítás Revelatio címmel a monori Nagyboldogasszony-templom plébániáján április 11-én, nagyhétfőn. A pokol-purgatórium-paradicsom hármasságát bemutató alkotás a belső udvarban április 24-ig látogatható napközben, Urr Ipoly plébános szeretettel várja a látogatókat.

Két évvel ezelőtt Keresztinspirációk címmel láthattunk kiállítást Kruchió László alkotásaiból. A járvány miatt kimaradt év után idén Ipoly atya ösztönzésére, Dante Isteni színjátékának ihletésére a kerengőben és a belső udvaron a pokol, a purgatórium és a paradicsom elevenedik meg a látogatók előtt virágnyelven. A megnyitóbeszédek között Szekeres István hárfajátékát hallhatták a résztvevők.

Paszternák Tamás, a Váci Egyházmegye pasztorális helynöke, korábbi monori plébános nyitotta meg a kiállítást a plébánia dísztermében, ahová a sok érdeklődő be sem fért, akik kint maradtak, addig a kerengőben csodálhatták meg az alkotásokat. Kiemelte a virágok szépségét, ami arra az igazságra mutat rá, hogy Isten alkotásai: nem csak praktikus dolgok vannak a világon, hanem olyanok is, amelyeknek a szépsége által valamit megtapasztalunk az isteniből. Eszközök lehetnek arra is, hogy rámutassanak hitünk igazságaira, ahogyan most Laci bemutatja általuk a hármas túlvilági valóságot. Felolvasta a nagyhétfői evangéliumot, amelyben Mária, Lázár testvére illatos olajjal keni meg Jézus lábát. Az Isten iránti szeretet csodálatos, pazarló, nagylelkű megnyilvánulása ez. Tudjuk, hogy Istent mértéktelenül lehet szeretni. Isten iránti szeretetből alkot az, aki Isten titkát szeretné megmutatni és ezért napokig dolgozik, odaadással. A kiállítás a lelkünket is akarja művelni, gyógyítani, ezért Paszternák Tamás arra buzdított: érdemes szemlélődve, elcsendesedve, imádságos módon végignézni.

teljes cikk